21 martie 2017 – Ziua Internațională a Poeziei la SNSPA: Dezbatere academică a situației poetului Ernesto Cardenal din Nicaragua

Marți 21 martie 2017 de la ora 19.30 vă propunem o dezbatere dedicata unui subiect controversat – situația drepturilor omului în Nicaragua. Evenimentul se va axa pe a discuta cazul specific al poetului laureat și activistului controversat Ernesto Cardenal,  ale carui drepturi sunt incalcate de autoritatile din Nicaragua si in numele caruia PEN Club International, cea mai mare asociatie internationala de aparare a libertatii de exprimare a scriitorilor, a initiat o petitie.

( https://www.penromania.ro/front-page/pen-romania-se-solidarizeaza-cu-poetul-nicaraguan-ernesto-cardenal/ )

Dezbaterea intitulată “Fighting for Human Rights in Nicaragua. The Case of the poet Ernesto Cardenal”  va avea loc in limba engleză și este rezultatul colaborării între mediul academic (studentii masteratului de Studii Latino-Americane și experții Institutului de Studii Latino-Americane  (ISLA) din #DRIIE), și organizațiile non-guvernamentale specializate pe problema apărării drepturilor omului precum PEN Club Romania si Amnesty International Bucharest Group. Participarea e deschisă publicului. Informează-te și fă-ți vocea auzită.

Vă așteptăm cu interes! Mai multe detalii pe pagina de FB a evenimentului.

Debate: Human Rights in Nicaragua. The Case of Ernesto Cardenal