Conferințele PEN România – Magda Cârneci, 10 Mai 2024, Cărturești Modul

Conferințele PEN România continuă cu o nouă ediție pe 10 mai, susținută de scriitoarea și criticul de artă Magda Cârneci, președintă de onoare a PEN România. Prelegerea, intitulată „Alergătoarele de cursă lungă. Literatura scrisă de femei”, va fi urmată de un dialog cu publicul prezent.

Conferința publică și cu acces liber va fi susținută vineri, 10 mai, începând cu ora 18:30, la librăria parteneră Cărturești Modul, din București.
Moderatorul evenimentului va fi Cosmin Perța.
Vă așteptăm!

MAGDA CÂRNECI este scriitoare, critic de artă și manager cultural. După Revoluția din decembrie 1989, la care a participat activ, s-a implicat în viața politică și culturală din România. A făcut un doctorat în istoria artei la Paris în 1997. A fost director al ICR Paris, președintă a Grupului pentru Dialog Social și a PEN Club România. Este membră a Parlamentului Cultural European și a Parlamentului Scriitoarelor Francofone. A publicat multe cărți de poezie, eseu, proză și istoria artei. Poemele ei au fost traduse în numeroase limbi și au apărut în diverse antologii. Are volume de poezie traduse în franceză, olandeză, spaniolă și în engleză. Romanul ei feminist FEM a fost tradus în franceză în 2018 și în engleza americană în 2021, iar în 2022 a fost finalist la PEN America Translation Award.